Na lassuk csak, hogy mire is mondom, hogy jo... Eloljaroban annyit, hogy itt az emberek 6-kor mennek vacsorazni es az amerikai konyha kultura egyaltalan nincs azon a szinten, mint az europai. Ezert nem is vethetem meg oket. Attol az embertol nem kerhetjuk ki amit nem tud. A kritika csak hangos szemlyes megjegyzes. Amerikaban tobbnyire tele vannak az ettermek este 6 utan, igy a jobb helyekre elojegyzes kell, hogy bemehess. Ha nem tetted meg, akkor kapsz egy orat, ami akkor csipog, amikor felszabadult annyi hely amennyi szukseges. A varakozo idot a pultnal eltoltheted iszogatassal es ha eljon a te sorod a pincer szepen bevezet a helyedre.

Hohoho, izlelobimbok aktivizalva... Az etterem ket reszre van osztva, az egyik egy pultos resz, ahol borokat, soroket es koktelokat szolgalnak. (tobbnyire vodka alapuakat) A masik a vacsoras resz. Mindenhol felhomaly. A pincerek sotet nadragban es egy olyan feher folsoben szolgaltak, mint amit europaban a szakacsok viselnek. Ok termeszetesen egyarant voltak feherek es feketek, nok es ferfiak. Az asztalunk vilagos barna vekony bor teritovel volt beboritva, amellyen egy ugyan olyan szinu viaszpapir volt. Az utobbit minden vendeg utan csereltek. A teritek fekete ruhaba csomagolt kes es ket villa. Kanalat csak akkor hoznak, ha kersz levest. Termeszetesen nem maradhat el a barbeque szoszuk a so es olaj. Fogpiszkalo meg mindig sehol.

Ital: Szaraz Martini, amihez akkora olivabogyokat adtak, hogy lehuzza a poharadat...

Eloetel: Olivaolaj es peszto (spanyol fuszerkeverek) amit szepen martogatunk a friss meleg bucival.

Foetel: Lilie`s Chicken alneven futott. Kepzelj el egy olyan etelt, amiben a hus egy konnyu csirkemell, melynek a tetejen kecskesajt es citromos bazsalikom van betekerve spenot csikokkal. Krumplipure es kis articsoka dukal melle.

Salata: Bonefish salat, amely tartalmaz friss zold salatat, olivabogyot, palma "szivet", koktel paradicsomot, es citrusos novenyeket. A tetejere kicsi napraforgo magot szorunk.

Desszert: Creme Brulee, ami kolosszalis volt! Vanilia puding(hoz hasonlo) aminek a tetejen vekony cukormaz talalhato. Az egyik felere tejszinhabot fujunk melyet afonyaval es mentaval diszitunk.

A konyha megerdemel egy ovaciot! A kiszolgalas egy enyhe megdorgalast. A pincerunk egy no volt, aki mint az atlag amerikai 5 szor visszajon, hogy minden rendben, finom volt stb. Volt egy malorje, amin nagyon felhuztam a szemoldokom. Kitettuk a vizes kancsot az asztal szelere, de meg volt benne fel deci, valamint volt egy teli az asztal kozepen. Erre fogja magat es ont egy kicsit egyikunk poharaba, a tobbit  pedig a masik kancsoba... De jo kiurult, most mar elvihetem. Egyebkent sehol nem lattam talcakat, amin vittek volna a szennyest. Itt most mar fejlodtek es nem muanyag ladaba huzzak, hanem elviszik kezbe. Mindent osszevetve naagyon finomat ettem es jol is ereztem magam.

Es most mindenkit meghivok egy Creme Brulee-re! :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://naplo.blog.hu/api/trackback/id/tr931985151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása