NASA - I need my space

2010.05.07. 16:52

10...9...8...7...6...5...4...3...2...1...Lunch! Ide a steakkel. xD

Szereny szemelyed egy ket napos kirandulason vehetett reszt, amelyen betekintest nyerhettel a Kennedy Space Center turistak alltal latogatott nevezetessegeibe. Segitsegedul szolgalt egy kedves barati par Punta Gordarol es anyukad a parjaval. Huh raketak orrverzesig... Mar nem is szamoltam, hogy hanyszor lottek ki az urbe urhajokat. De ha emlekezetem nem csal, akkor 123-at es most majus 14-en lovik ki a 124-et. Ha meg maradnek nehany napot, akkor szabad szemmel is latnam, hogy hogyan tor az eg fele. Nagy dolog az biztos, mar be van allitva a kilovo allomasba, az asztronautak allitolag mar karantenba helyeztek, hogy nehogy karos bacilusokat vigyenek fel a Nemzetkozi Urallomasra. EEES Kepzeld el, hogy Bostonban van urhalyos kepzo, szoval meg nem keso kilovetni magad az urbe! Habar egyaltalan nem biztos, hogy megfelelnel olyan szigoru szabalyoknak, mint allokepesseg, mentalis helytallas, nem szabad tul magasnak se lenni es termeszetesen mindenbol a legjobb kell legyel, mert csak a legjobbak legjobbjai mehetnek a csillagokig. Szoval tulkepzes van belole es gondolhatod mennyibe kerulne a kepzes...

Lattam, -termeszetesen uvegfal mogott- az osszeszerelo muhely egy reszet, ahol epp mertek valamit a tudosok. Rengeteg kiszuperalt urhajot volt szerencsem kozelebbrol is megnezni. Minden muhely es latvanyossag elott volt egy kis rovid film, amit meg kellett nezni es azutan mehettel be bameszkodni. Termeszetesen mint barhol az USA-ban itt is nagyok a tavolsagok, igy kulon buszok vittek egyik helyrol a masikra.  De van am ara, hogy bemehess ide, azon kivul, hogy kifeizeted a jegyet, olyan ellenorzesen kell atmennyel, mint a repuloteren epp csak ujlenyomatot nem vettek. Amugy az amerikaiak nagyon ertenek ahhoz, hogy hogy adjak el neked a dolgokat. Ez a szorakoztato kozpont egyszerre szolt gyerekekhez es felnottekhez egyarant, szoval nehol egesz gyerekes es mashol egesz jo volt a musor. Pl. a 3D-s Imax mozi vagy a kilovo szimulator nagyon jo volt.

Este elmentunk egy motelbe es egy country stilusu etteremben ettunk. Hadd fejezzem ki mely egyutterzesemet az amerikai konyha irant. Azon kivul, hogy nem tudnak kessel villaval enni, hogyan szedi le a pincer az asztalt, na hogyan? Fog egy muanyag ladat, olyat, amilyent otthon a hentesnel latsz, es egyszeruen bele kotorja az evoeszkozt es beleteszi a csetrest... Olyat, hogy kezben vigye el, csak az elit helyeken latsz. Este meg mielott lefekudtunk volna megmartoztunk a motel uszomedencejeben. Mert itt olyan meleg van, hogy medence nelkul meghalsz. Itt kezdodik a tropusi eghajlat. 

Masnap ismet visszamentunk a NASA-hoz, mert ez akkora, hogy nem lehet egy nap alatt megnezni. Volt egy nagyon vagany szimulator, ami 1 szemelyes es ki akartam probalni...out of order. Hat jo, akkor meg mindig van egy rovid film az Imax moziban... Technikai okok miatt az eloadas elmarad. Oke, megyunk ki az ajton... csepeg az eso. Ah maaar! Ne bosszants! Jol van, hogy ne sirjon a szad megyunk haza fele es menet kozben beugrunk Orlandoba a Disney World-be. xD Habar az is egy napos program lenne, de van olyan resz is, ami nem fizetos. Termeszetesen a vasar ter. LEGO, de joo! Portre rajzolo...ooo! Miki eger, csipet csapat es tarsai. Es ki az aki nem hianyozhatott, na ki? Hat a mokus! Itt is jelen vannak, mindenutt. A mokusok uraljak a foldet, de vajon hatalomra tornek e? Az egy masik tortenet... 

A bejegyzés trackback címe:

https://naplo.blog.hu/api/trackback/id/tr231982072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása